Novogodišnji ukrasi i čestitke

Kod nas je danas baš prava, starinska nedelja. To su one nedelje kad u kućama zamirišu domaće pite za doručak, obnavljaju se pokidane tračice na starim ukrasima, smišlja se novogodišnji meni, prave se planovi za put i spiskovi poklona i adresa na koje treba da pošaljemo čestitke. Prethodnih dana smo vredno radili i spremali novosti za vas u vidu novogodišnjih čestitki, ručno pravljenih ukrasa za jelku, predloga u šta da uvijete poklone,…

Oni koji nas prate na FB i na Twitteru su videli čestitke koje smo radili po porudžbini, a ovo su novi motivi koji su dostupni za poručivanje. Svaka čestitka se izrađuje u dve varijante – preklopljena i kao razglednica.

cestitka barokna jelkacestitka dve jelke i biciklcestitka krem bez drap jelke i kamioncestitka traktor jelka

Prva dva srca koja smo napravili ste takođe već videli, a sad evo i ostalih (ipak nam fali par komada, ali nismo uspeli da ih sačuvamo ni do fotografisanja). Srca su napravljena od filca, ručno ušivana – prvo običnim, a zatim i ukrasnim koncem i na kraju punjena lio vatom. Svako ima satensku tračicu za kačenje na jelku.

ukrasi za jelku srcaukrasi za jelku srcaukrasi za jelku srca

Pravili smo i pomalo retro ukrase sa pahuljicama. Motivi su štampani na platnu, zatim ušivani običnim i ukrasnim koncem i takođe punjeni lio vatom. Svaki ima crvenu somotsku tračicu za kačenje. Prvo poređani kao vojska:

ukrasi za jelku pahuljice… pa u kompletima – tri po tri

ukrasi za jelku pahuljiceukrasi za jelku pahuljiceukrasi za jelku pahuljiceukrasi za jelku pahuljiceukrasi za jelku pahuljiceI gospođa sova:

ukrasi za jelku sovaukrasi za jelku sova

Poklone ste kupili (možda zahvaljujući sjajnim Janinim predlozima ) i sad treba da ih upakujete. Naš predlog je da se vratite u detinjstvo, uzmete prazne listove braon papira (natrona), dohvatite se plavih i crvenih flomastera/markera, jednog korektora u olovci i bacite se na pod (uz obavezno mlataranje nogama :D ) i počnite da stvarate magiju.

I ja sam malo prvo vežbala:

papir za pakovanje poklonapapir za pakovanje poklona

Pre nego što sam prešla na veće površine:

papir za pakovanje poklonapapir za pakovanje poklonapapir za pakovanje poklona

Eto, mislim da smo vas opskrbili najvažnijim stvarima – poklonima, čestitkama, ukrasima i pakovanjima. Ako vam zatreba bilo kakva pomoć ili savet, slobodno nam pišite. Sve što ste videli ovde možete poručiti preko našeg mejla ili FB stranice.

Srećnu Novu godinu i ostale praznike žele vam Ivana, Željka i Jelena!!!

srecna Nova godina 2012 by KakoSamSeNadala

 

Nadajte se… i mi se nadamo :)

This entry was posted in Blog, KSSN vam predlaže, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>